بهگفته وی از ویژگیهای فصل تابستان میتوان به تحلیل رفتن مواد رقیق و حبس شدن مواد غلیظ در بدن, همه اخلاط بهویژه خلط صفرا، برانگیخته میشوند و به جوشش در میآیند و تولید صفرا نیز نسبت به دیگر فصول سال، افزایش مییابد, اشاره کرد.
این کارشناس طب سنتی ادامه داد: از ویژگیهای فصل تابستان گرم و سرخ شدن رنگ پوست است همچنین قوه هاضمه و دستگاه گوارش دچار سستی و ضعف میشوند.
علوی گفت:گرمی قلب, افزایش عطش, کاهش شدید رطوبات اصلی بدن, کاهش اشتها, عود بیماریهای قبلی فرد, بروز درد و کندی حواس, سنگینی سر, خوابآلودگی, افزایش خونروش از بینی و رحم, اسهال خونی, احتمال ابتلا به درد چشم, فساد خون و احتباس قاعدگی (عقب افتادن قاعدگی) از ویژگیهای فصل تابستان است.
خواص میوههای تابستانی
وی افزود: انجیر تقویت سیستم عصبی، آرامش فکری، تقویت کلیه، بهبود هضم، ضداسهال، ضداسپاسم و ملین, گلابی دارای فیبر، ضدکولیک، مؤثر در کاهش وزن، دیابت و هضم، سمزدایی از کبد و کاهنده کلسترول, انگور کاهش ریسک بیماریهای قلبی، ضد تصلب شرایین، سرشار از ویتامین و محافظت از کبد است.
این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: توت در رفع سرماخوردگی و تب، تقویت خون در کمخونی، جلوگیری از خاکستری شدن مو، ملین و مفید در بیماران دیابتی, آلبالو تقویت کننده قلب، دم گل آن مدر و دفع سنگ کلیه (سنگهای کوچکتر از 5 میلیمتر) است.